در شرایطی که سارقان هر روز پیشرفته‌تر از قبل می‌شوند و از شیوه‌های نوینی برای سرقت استفاده می‌کنند، تأمین امنیت خانه‌ها و ساختمان‌ها یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن اهمیت داده شود. ازآنجاکه ساختمان‌ها معمولا از ناحیۀ در و پنجره ضعیف‌اند و مورد تعرض قرار می‌گیرند، بالابردن امنیت این دو ناحیه امری بسیار ضروری است. در ضد سرقت یکی از عناصر و المان‌هایی است که می‌توان در این مورد از آن بهره برد که با تنظیم قطعات و رگلاژ درست تا حد زیادی از ورود سارقان و افراد غریبه جلوگیری می‌کند. با ایستادر همراه باشید تا در ادامه با درهای ضد سرقت و شیوۀ رگلاژشان آشنا شوید.

در ضد سرقت چیست؟

در ضد سرقت به درهای امنیتی و مقاومی گفته می‌شود که از ورود افراد متفرقه و دزدان به ساختمان جلوگیری می‌کنند. این درها نسبت به درهای معمولی استحکام بیشتری دارند و نه‌تنها از نظر امنیت در سطح بالایی قرار دارند، حتی دربرابر شرایط آب‌وهوایی مختلف نیز بسیار بادوام‌اند. این درها می‌توانند هم به‌عنوان در ورودی و هم درهای داخلی در موقعیت‌هایی مثل اتاق فرار، زیرزمین و… نیز استفاده شوند. مواردی مثل اضافه‌شدن دوربین، قفل‌های پیچیده، آلارم‌ها و… می‌تواند امنیت این درها را تا حد زیادی بالاتر ببرد، اما یکی از مهم‌ترین مواردی که به عملکرد این درها کمک می‌کند و باعث می‌شود امنیتشان حفظ شود، رگلاژ آن‌هاست.

رگلاژ در ضد سرقت یعنی چه؟ چرا این درها به رگلاژ نیاز دارند؟

درهای ضدسرقت در زمان نصب معمولا تنظیمات استانداردی دارند و مشکلی در عملکردشان وجود ندارد، اما به‌مرورزمان ممکن است به‌دلایل مختلفی مثل نشست زمین، استفادۀ نامناسب، نصب غیراصولی و… از تنظیم اولیه خارج شوند و مشکلاتی برایشان به وجود بیاید.  این مشکلات شامل مواردی مثل صدای گوشخراش هنگام بازشدن یا بسته‌شدن درب، خروج گرما و سرما از ساختمان و هدررفتن انرژی، کندشدن لولاها و قفل، اختلال در عملکرد و امنیت در و … است که می‌توان با رگلاژ آن‌ها را برطرف کرد. رگلاژ درواقع ایجاد نوعی نظم میان قطعات مختلف در برای حرکت مکانیکی استاندارد و حفظ عملکرد آن است که درصورت سهل‌انگاری و عدم رفع مشکلات پیش‌آمده، نه‌تنها این مشکلات بیشتر و بدتر می‌شوند، بلکه می‌توانند منجر به خرابی کامل در شوند و در این صورت دیگر امکان تعمیر آن وجود ندارد و باید در ضد سرقت را به‌کل تعویض کرد.

ابزار موردنیاز برای رگلاژ در ضد سرقت

برای رگلاژ در ضد سرقت، به یک جعبه‌ابزار کامل و مجموعه‌ای از وسایل تعمیر نیاز است که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از روغن مخصوص برای روغن‌کاری در، پیچ‌گوشتی و آچارهای مناسب برای تنظیم لولاها و بازوبسته‌کردن پیچ‌ها، چکش و میله برای ضربه‌زدن به در و تنظیم آن، مواد شویندۀ مناسب و حوله و پارچه‌های نرم برای تمیزکردن و از بین‌بردن گردوغبار و آلودگی‌ها، سنباده، دستگاه جوشکاری و… . درواقع برای هر مشکل این درها، به ابزاری مخصوصی نیاز است که باید با توجه به مشکل پیش‌آمده، نسبت به تهیه‌کردن یا آماده‌سازی آن‌ها اقدام شود.

آموزش رگلاژ در ضد سرقت

از آنجا که رگلاژ این نوع درها یک کار تخصصی و پیچیده است، پیشنهاد می‌شود درصورت عدم آگاهی درست از آن و نداشتن تجربه در کارهای فنی، از انجام آن خودداری کنید و از افراد باتجربه و متخصص کمک بگیرید اما اگر قصد آشنایی با این کار را دارید و می‌خواهید بدانید رگلاژ در ضد سرقت به چه صورت انجام می‌شود، با ادامۀ این مطلب همراه شوید تا با انواع اقدامات لازم برای رگلاژ درهای ضدسرقت و رفع مشکلات رایج آن‌ها آشنا شوید.

۳ مشکل رایجی که بعد از خارج‌شدن در از رگلاژ پیش می‌آید سروصدای غیرطبیعی و آزاردهنده، اختلال در حرکت و گیرکردن در، و عملکرد بد قطعات و درگیری‌شان است که برای رفع این مسائل از اقدامات زیر استفاده می‌شود:

روغن‌کاری قطعات در

یکی از مرسوم‌ترین مشکلاتی که بعد از خارج‌شدن در از رگلاژ به وجود می‌آید، ایجاد یک صدای بد و گوشخراش است. برای رفع این مشکل اولین اقدام مناسب روغن‌کاری قطعات آن است. این روغن مخصوص را می‌توان مستقیماً روی لولاها و قطعاتی که صدا می‌دهند، زد و با دستمال آن را پخش یا آن را اسپری کرد و سپس روی قطعات دستمال کشید. هنگام انجام روغن‌کاری حتما در باید باز و بسته شود تا روغن کاملا به درون قطعات نفوذ کند و لولاها و پیچ‌ها و… به آن آغشته شوند. درصورت عدم دسترسی به روغن مخصوص می‌توان برای رفع موقت مشکل از روغن سرخ‌کردنی یا سایر روغن‌ها نیز استفاده کرد، هرچند اثر کمتری دارند.

بررسی میخ‌ها

اگر با روغن‌کاری مشکل صدای در برطرف نشد، باید میخ‌های در بررسی شوند. برای انجام این کار باید به‌سراغ لولاها رفت و میخ‌ها را درآورد. این میخ‌ها ممکن است کثیف یا کج شده باشند یا رویشان زدگی و خراشیدگی ایجاد شده باشد. درصورت وجود چنین مشکلاتی با استفاده از سنباده یا اشیاء تیزی مثل چاقو، سوزن و امثالهم این میخ‌ها صیقل داده می‌شوند و اگر هرگونه کجی و خم‌شدگی در آن‌ها باشد، از چکش برای صاف‌کردنشان استفاده می‌شود.

تمیزکردن قطعات در

گاهی اوقات وجود گردوغبار و آلودگی‌ها میان قطعات و مخصوصا روی میخ‌ها و لولاهای در موجب اختلال در عملکرد آن و ایجاد صدا می‌شود. در این مرحله از رگلاژ در، می‌توان از مواد مختلفی مثل روغن، شوینده‌های مخصوص و حتی صابون برای رفع آلودگی‌ها و تمیزکردن قطعات استفاده کرد. این مواد را می‌شود به‌صورت مستقیم یا با استفاده از یک حولۀ نرم روی قطعات کشید و کاملا تمیزشان کرد، سپس همۀ قطعات در جای خود قرار می‌گیرند و سرهم می‌شوند و می‌توان به کمک بازوبسته‌کردن در از رفع صدا و مشکلات آن اطمینان حاصل کرد.

بررسی لولاها و رفع مشکلات آن‌ها

بررسی لولاها به دلیل نقش پررنگشان در عملکرد درها، یکی از مهم‌ترین اقدامات لازم هنگام رگلاژ در ضد سرقت است. خروج لولا از تنظیمات خود و آسیب‌دیدنش می‌تواند در حرکت در، چفت‌شدن در و به‌طور کلی عملکردش اختلال جدی ایجاد کند. لولاهای درهای ضد سرقت به دلیل ماهیت و هدف ساخت این درها از مقاومت و استحکام بسیار بالایی برخوردارند، اما با وجود این ممکن است به دلایل مختلف آسیب ببینند و به تعمیر و رگلاژ نیاز پیدا کنند. به‌دلیل نوع ساخت و محل نصب لولاهای درهای ضد سرقت بررسی و تنظیم آن‌ها کار هرکسی نیست و تنها تعمیرکاران باتجربه و مشرف به جزئیات این‌گونه‌ درها می‌توانند به این کار بپردازند.

بررسی قفل در و عملکرد آن

یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین اجزای در ضد سرقت، قفل آن است که باید همواره سالم و درست باشد و کوچک‌ترین اختلالی در عملکردش وجود نداشته باشد چراکه وجود جزئی‌ترین مشکلی مساوی با ازبین‌رفتن امنیت ساختمان و آسان‌کردن ورود سارقان و افراد متفرقه به درون آن است. بنابراین هنگام رگلاژ در، قفل آن حتما باید بررسی شود و درصورت وجود هرگونه مشکلی اقدامات لازم برای تعمیر و تعویض آن انجام شود. این قفل‌ها از برندهای مختلفی هستند که هر کدام تنظیمات خاص خودشان را دارند و باید با توجه به قفل، مدت‌زمان گارانتی و طول عمر آن به رفع مشکلاتش پرداخت.

اگر در ضد سرقت را رگلاژ نکنیم چه اتفاقی می‌افتد؟

ازآنجاکه وظیفۀ درهای ضد سرقت تامین امنیت ساختمان‌هاست سهل‌انگاری در رفع مشکلاتش می‌تواند باعث بروز ضرر و خسارت‌های زیادی بشود؛ به‌همین‌دلیل رگلاژ آن امری ضروری است. درصورت عدم انجام این کار مشکلات زیر به وجود می‌آید:

  • پایین‌آمدن سطح امنیت ساختمان و آسان‌شدن ورود افراد متفرقه به آن
  • گسترده‌شدن آسیب و رسیدنش به همۀ اجزای در، چهارچوب‌ها و…
  • از‌دست‌رفتن خاصیت عایق‌بودن در نسبت به صدا و گرما و سرما
  • خرابی کامل در و بلااستفاده‌شدن آن
  • افزایش هزینه

سخن پایانی

در دنیای امروز با توجه به بالارفتن میزان جرم و سرقت، تأمین امنیت خانه‌ها، محیط‌های کاری و انواع ساختمان‌ها یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم شده است. یکی از محصولاتی که می‌تواند در تحقق این امر به افراد کمک کند در ضد سرقت است که از محصولات پرفروش ایستادر به شمار می‌آید و به‌دلیل نوع ساخت و استحکام و مقاومتی که دارد یک سد خوب دربرابر ورود سارقان و افراد غریبه به ساختمان است. این درها دارای تنظیمات اولیه‌ای هستند که امنیت را تا حد قابل‌توجهی بالا می‌برند، اما گذر زمان، استفادۀ نادرست از آن‌ها و سایر عوامل می‌تواند این تنظیمات اولیه را به هم بریزد و مشکلاتی در عملکرد درها به وجود بیاورد. در چنین شرایطی رگلاژ درب امری ضروری است تا نظم و استاندارد مکانیکی به آن برگردد و بتواند مثل روز اول خوب عمل کند.

 

 


0 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *