عجایب منظومه شمسی : منظومه شمسی ، قدمتی باور نکردنی دارد که با پیدایش خورشید 45 میلیون ساله ی ما شروع شد. از ابتدای پیدایش این منظومه ، عجایب علمی متحیر کننده ای در این منظومه وجود داشت ، که مدت بسیار کمی است ، انسان توانسته است ، به عجایب سیارات همسایه زمین پی ببرد. با ما در حقایق جالب این هفته ایرابرود همراه باشید.

16 فیلم شبیه ارباب حلقه ها

10 تا از حوادثی که میتوانند زمین یا زندگی را نابود کنند.

کارت تبریک روز دختر

سال نوری چیست و چه معنا و کاربردی دارد ؟

 

10 تا از عجایب منظومه شمسی

10- بیگ بنگ تنها فرضیه موجود نیست

تا کنون نظریات زیادی در خصوص چگونگی پیدایش جهان وجود دارد. که مطرح ترین آنها بیگ بنگ است. اما فرضیات بزرگ و مطرح دیگری نیز وجود دارد . از جمله آنها میتوان به فرضیه نوبلار اشاره کرد. که بیان دارد جهان از یک نوبلار ابتدایی ت شکیل شده است. یعنی ابری از ذرات و ماده که با کنش و واکنش های درون این ابر جهان به وجود آمده است. امکان دارد که خود این ابر حاصل یک سوپرنوا حاصل از یک انفجار خورشیدی باشد.

 

10 تا از عجایب منظومه شمسی - شگفت انگیز ترین حقایق جالب علمی خورشید

9-وزن خورشید

وزن خورشید برابر 1.98 ضرب در 10 به توان 30 کیلوگرم است.یعنی وزن آن با وزن 99.86 درصد جمع کل منظومه ی شمسی برابری میکند.

 

8- تنها زحل حلقه ندارد

در رتبه ی هشتم عجایب منظومه شمسی ، حلقه ی زحل قرار دارد . به جز زحل اورانوس و نپتون و مشتری  هم حلقه دارند. اما اگر میپرسد چرا نمتوان آنهارا در تصاویر یا با تلسکوپ مشاهده کرد ، پاسخ این است که حلقه ی آنهانسبت به حلقه ی زحل بسیار کوچک است.حلقه (درست تر حلقه های) زحل به قدری بزرگ اند ،که زمانی که گالیله با تلسکوپ خود موفق شد زحل را برای اولین بار مشاهده کند ، وجود شی ناشناسی را نیز کنار آن گزارش کرد. که آن حلقه ی زحل بود.

 

10 تا از عجایب منظومه شمسی - شگفت انگیز ترین حقایق جالب علمی شهاب سنگ ها و زمین

7- مشتری نقش مهمی در وجود زندگی دارد

مشتری جاذبه ی زیادی دارد. به همین علت ، تعداد زیادی از سیارک ها و اجسامی که به سمت زمین حرکت میکنند را سمت مدار خود میکشد. و به نوعی از برخورد این ها با زمین جلوگیری میکند. به طوری که پدید آمدن زندگی پیشرفته ی امروزی روی زمین بدون وجود مشتری در منظومه ی شمسی غیرممکن میشد. همین حقیقت ، در کنار سطح گازی و طوفانی مشتری و نبود آب از دلایلی است که زندگی روی مشتری ( حداقل اکنون )غیرممکن است.

 

6- مدار سنگی

یک لایه ی کمربندی از سیارک ها در میان مریخ و مشتری قرار دارد. به نوعی میتوان گفت دور مدار مریخ دیواری از فلزات کشانده اند. چرا که این سیارک ها عموما حاوی فلزات ارزشمندی نظیر طلا و پلاتیوم هستند.

عموما کشوری که بتواند راه حلی پیدا کند تا با کمترین خطر این سنگ ها را به زمین بیاورد ، به ثروتمند ترین کشور دنیا تبدیل میشود.

 

10 تا از عجایب منظومه شمسی - شگفت انگیز ترین حقایق جالب علمی انفجار خورشید

 

5- ممکن است در آینده زمستانی در کار نباشد و بعد ها خورشید بمیرد.

خورشید اکنون بیش از 15 میلیون درجه گرما دارد. و هر ساله در حال گرم تر شدن است. پیش بینی میشود روند گرم شدن خورشید به ص ورتی ادامه پیدا کند ، که تا 50 میلیون سال آینده فصلی به نام زمستان وجود نداشته باشد.

گرم شدن خورشید تا جایی ادامه پیدا میکند ، که این ستاره حجیم و حجیم تر شده و تمام سیارات تا زمین را میبلعد. و سپس سوپرنوا رخ میدهد و خورشید میترکد. و اصطلاحا میمیرد.

 

4- خورشید و کل منظومه ما در حال حرکت اند

در رتبه ی چهارم عجایب منظومه شمسی ، حرکت منظومه ما قرار دارد .  خورشید نیز در حال گردش یا حرکت است. گفته میشود کل فظا همچنین منظومه ما ، در حال گردش به دور یک سیاهچاله مرکزی بسیار وسیع است.

البته در خصوص حرکت خورشید و منظومه ما ، فرضیه های مختلفی وجود دارد که هنوز اثبات نشده است.

 

10 تا از عجایب منظومه شمسی - شگفت انگیز ترین حقایق جالب علمی زمان در فضا

3- زمان

اگر زمان را با سال بسنجیم ، یا زمان را براساس تغییرات هوایی بسنجیم ، زمان در سیارات دور تر از زمین بسیار کند تر میگذرد. و این به این علت است که این سیارات باید محیط طویل تر یا مدار طویل تری را بپیمایند تا دور خورشید گردش کنند.

برای مثال ، هر فصل اورانوس ، به مدت 20 سال روی زمین طول میکشد. و بد تر از همه هر فصل روی نپتون 40 سال زمینی به طول می انجامد.

اگر ب ه جای حرکت به دور خورشید ،حرکت سیارات به دور خود (و به عبارتی روز) را ملاک تعیین زمان قرار دهیم. گذراندن یک روز روی عطارد معادل با 58 روز زمینی است.برای مثال وقتی به سفری در فضا بروید و 7 روز روی عطارد زندگی کنید ، زمانی که به زمین بازگردید ، یک سال سپری شده است !

 

2- گردباد روی مشتری

بر روی سطح مشتری ، یک لکه ی سرخ رنگ دیده میشود. این لکه ی سرخ رنگ طوفان و گردبادی عظیم است ، که با سرعت 270 مایل بر ثانیه روی مشتری حرکت میکند. دانشمندان تایید کرده اند که این طوفان در گذر زمان در حال کوچک تر شدن است. اما به نظر میررسد هزاران میلیون سال طول خواهد کشید تا این طوفان پایان یابد.

 

10 تا از عجایب منظومه شمسی - شگفت انگیز ترین حقایق جالب علمی سیاره زهره

1- داغ ترین سیاره

نزدیک ترین سیاره به خورشید ، یعنی عطارد ، داغ ترین سیاره منظومه شمسی نیست. بلکه دومین سیاره نزدیک به خورشید ، زهره ، داغ ترین است. زهره جوّی از کربن دی اکسید دارد . که این سیاره را به نوعی گلخانه ی خشک تبدیل کرده است. یعنی انرژِ وارد این سیاره میشود ، اما نمیتواند از آن خارج شود. با تولید کربن دی اکسید ، زمین ما نیز در حال پیش روی به این سمت است.


0 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خدمات ایرابرود

تعرفه تبلیغات اینترنتی ثبت آگهی ارزان رپورتاژ ارتباط با ما

RABROD

Copyright © · All Rights Reserved designed & developed by · irabrod.ir